SİNOP / AYANCIK - İnönü Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuz 1947-1948 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. İsmet İnönü İlkokulu olarak açılan okulumuzun temeli o zamanın İlköğretim Müdürü İhsan ÖNEN, Belediye Başkanı Mustafa ÖZGÜR, kereste fabrikası işletme müdürü Enver KÖK ve İlçe Kaymakamı Refik KİTAPCIGİL'in başkanlığında toplanarak ilçemizin ileri gelenlerinden Ahmet Mithat ÖVET'ten boş olan şu anki okulumuzun bulunduğu arsayı istemişler. Bağışlanmış olan bu arsaya ilçe ve çevre köylerimizin yardımıyla 1945 yılında temelleri atılmıştır.

1945 yılına kadar Belçika Zingal şirketinin yönetiminde olan ormanlarımız ve ilçe kereste fabrikası o devrin Cumhur Başkanı olan İsmet İNÖNÜ'ye minnet ve şükranlarını anlatmak isteyen Ayancıklılar o yıl içinde temeli atılan okulumuza 'İsmet İnönü 'adını vermişlerdir.

Bu binada 1947-1948 eğitim-öğretim yılından 1990-1991 eğitim-öğretim yılına kadar ilkokul olarak eğitim ve öğretim yapılmıştır. Okulumuz ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalması ve iç zeminin ahşap olması sebebiyle 1990 yılında büyük bir onarıma başlanmıştır. Eğitim ve öğretime Fatih İlköğretim Okulu'nda devam edilmiştir. Okulumuzun onarımı 1992 yılının şubat ayında bitirilmiş ve Bakanlığımız İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün 20/08/1991 gün ve 14751 sayılı olurları ile İlköğretim Okulu'na dönüştürülen okulumuz Ayancık İnönü İlköğretim Okulu olarak Eğitim ve Öğretime devam etmiştir. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı sonunda 11/04/2012 tarihli ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 30/03/2012 tarihli ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna istinaden Milli Eğitim Bakanlığının 2012/20 sayılı genelgesi ile Ortaokul olmasına karar verilen okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Ortaokul olarak hizmet vermektedir.

Bu gün okulumuzun amacı geleceğimizin şekillendiricisi, Yurt kalkınmasında payları bulunan çocuklarımızın yarınları en iyi bir şekilde daha kaliteli bir eğitim sistemi sunmak ve yarınlara hazırlamaktır. Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş, demokratik, akılcı yaşam ilkelerini benimsemiş, laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet'inin onuru, üretken bireyleri olarak yetiştirmek toplumumuza ve insanlığa kazandırmak amacıyla eğitim ve öğretime 20 dershanesi, 2 işlik, 1 çok amaçlı salon olmak üzere eğitim-öğretim görevine devam etmektedir. Sınıf mevcutlarımız Bakanlığımız norm kadro standartlarına çekilmeye çalışılmış, fiziki imkanlar dâhilinde 5. 6. 7. ve 8. sınıflar norm kadro standartlarına çekilmiştir.

Yayın: 19.11.2013 - Güncelleme: 17.05.2020 17:12 - Görüntülenme: 4388