SİNOP / AYANCIK - İnönü Ortaokulu

İnönü Ortaokulu

Yalı Mahallesi, Şehit Ömer Can Açıkgöz Caddesi, No 4 AYANCIK/SİNOP 57400
Vizyon
Evrensel değerlere sahip, teknolojiyi kullanabilen, sosyal ve akademik alanda başarısını kanıtlamış, saygın, güvenilir, örnek ve öncü bir kurum olmak.
Misyon
Atatürk´ün ilkeleri ışığında bilgi donanımı yüksek, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş, örnek ve önder bireyler yetiştirmek.
Başarılar
22 Temmuz 2019 Tarihinde açıklanan LGS yerleştirme sonuçlarına göre Ayancık İnönü Ortaokulu´nun 81 sekizinci sınıf öğrencisinden 15´i nitelikli okullara yerleşmeyi başardılar. Söz konusu öğrencilerden 1 kişi Samsun Aziz Atik Fen Lisesine, 1 kişi Kastamonu Fen Lisesine, 6 kişi Sinop Fen Lisesine, 5 kişi Taşköprü Fen Lisesine, 1 kişi Çanakkale Gelibolu Fen Lisesine ve 1 kişi Boyabat Türk Telekom Fen Lisesine yerleştiler. Toplamda 15 kişi Fen Lisesi, 35 kişi Anadolu Lisesi, 13 kişi Farabi Sağlık Meslek lisesi, 14 kişi Ayancık MTAL, 2 kişi İmam Hatip, 1 kişi Spor Lisesi´ni kazanmıştır.
Kütüphane Kitap Sayısı :1945
KALORİFER - KÖMÜR
Ulaşım
Ayancık´ın Sinop ili ile olan bağlantısı 54 Km´lik sahil karayolu ile sağlanır. Saat 17.00´a kadar yarım saatte bir Sinop merkeze dolmuş bulunur. Yol 50 dk. sürmektedir. Sinop´tan Ayancık´a son araba akşam saat 19.00´da dır.
Yerleşim Yeri
Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Ayancık İlçesi; Kuzeyde Karadeniz, Güneyde Sinop İli Boyabat İlçesi ve Kastamonu İli Taşköprü İlçeleri, Batıda Sinop İli Türkeli İlçesi ve Doğuda ise Sinop İli Erfelek İlçesi ile çevrilidir.
SİNOP-AYANCIK ARASI 54 KM
Masa tenisi, voleybol, futbol, basketbol, kros, badminton
TÜBİTAK 4006
eTwinning